onsdag 3 juni 2015

Filmceller - Never say never again

Dags för inlägg nr tre av totalt tre, alltså det sista, med dessa små fina filmställen jag har med filmceller från Bondfilmer. Denna den tredje är hämtad från den ej officiella filmen Never say never again från 1983. Filmen är ju en remake av Åskbollen som blev till pga Kevin McClory och allt juridiskt tjafs (ett helt annat inlägg). Att köpa filmceller har jag förstått kan vara ganska riskabelt då det figurerar en del kopior där ute. Men för min del så handlar det om så små pengar så det spelar ingen roll. Bara den grafiska biten (att de är fina att se på) gör att de är värda varenda krona.

Detta filmställ är 10 x 10 cm och solid inplastat. Motivet är som sagt från filmen Never say never again och den har 4,5 st frames med snygga filmceller, som är klippta från en 35 millimeters originalfilm. Det står på baksidan att det är äkta filmceller genom ett inplastat "Certificate of Authenticity". Intyget är utfärdat av J Saunders från företaget "Sprockets-uk.com". Lyckas dock inte hitta någon info om företaget...

Inköpt
Jag köpte detta filmställ (som säljaren kallade det) i april 2014 via Tradera. Det var en auktion där jag lade det vinnande budet och ropade hem objektet för totalt 139 kr. Vilket jag tycker är ett riktigt kanonpris! Enligt säljaren så köpte han själv dessa någon gång mellan 2003 och 2007 och han betalade då ca 350 kr för denna från Never say never again.


Text: Egen
Bild: Egen

måndag 1 juni 2015

From Russia With Love!

Alltid roligt att ha fina saker omkring sig, eller hur? Och vad kan passa bättre än ett kort på vackra Daniela Bianchi i rollen som Tatiana, hämtat från filmen From Russia With Love 1963. Eller som den hette på svenska "Agent 007 ser rött". Inte nog med att det är en bild på Daniela utan det är faktiskt just den bild som figurerar i filmen!

Hur har jag gjort detta då? Jo, det hela började för länge sedan när jag såg bilden på en hemsida någonstans. Det var någon Bond-samlare i USA som hade återskapat bilden på något sätt. Så nu satt den i ram hemma på hans vägg. Redan där började min önskan om att få tag på ett eget exemplar av bilen. Nej, det var faktiskt mer än en önskan. Skall jag vara helt ärlig så blev jag mer eller mindre besatt! Haha! Jag var bara tvungen att få tag på bilden!

Bilden figurerar i filmen när James Bond för första gången får höra om den ryska agenten som vill hoppa av till väst. Men hon gör det enbart om det är Bond som kommer och möter henne och hjälper till att smuggla henne ut ur Ryssland. Bond skriver sedan på kortet texten: "From Russia With Love" och ger kortet till Miss Moneypenny.

Hur som haver så hittade jag (ett bra tag senare) av en slump en annan Bond-intresserad i Sverige som hade just denna bild på sin Instagram och jag var bara tvungen att fråga honom var han fått den ifrån. Svaret jag fick var att han tagit en "skärmdump" från BluRay-filmen och sedan tiltat (vridit) bilden i Photoshop så att den blev rak mm. Enligt honom så innebar hela processen en hel del jobb.

Till min glädje så svarade han att jag kunde få en kopia på bilden. Stort tack till honom för det! Nu står den så fint på mitt skrivbord på jobbet! :)


Text: Egen
Bild 1: EON Productions ©
Bild 2: EON Productions ©
Bild 3: Egen