fredag 25 april 2014

YouTube - The Spy Who Loved Me (Alan Partridge)

Alltid roligt när man hittar klipp på YouTube som har med Bond att göra. Det kan handla om allt från djupgående intervjuer med någon av skådelspelarna, eller som i detta fallet, en sketch från ett humorprogram i TV. Detta är ett klipp med den brittiske skådespelaren, imitatören och komikern Steve Coogan, iklädd hans mest kända roll som den dryge och självupptagne programvärden Alan Partridge i satirprogrammen "Knowing Me Knowing You, with Alan Partridge" och "I'm Alan Partridge".

Älskar när han skriker: "Stop getting Bond wrong!" hahaha

Titta och njut! :)

torsdag 24 april 2014

Comics - Serietidningsstrippar (del 1/4)

Rensade jobbdatorn på gamla länkar inför en längre ledighet och snubblade då över dessa strippar av serier. Dessa är publicerade på nätet hos MotionPicturesComics och som inbiten Bondfantast så jag tyckte att de var roliga.

Stripparna är 19 st till antalet och postades på deras hemsida mellan den 3e december 2012 och den 17e januari 2013.  

Enjoy!



Bild: MotionPicturesComics
Text: Egen

onsdag 23 april 2014

50 Years of Movie Posters

Detta är en färggrann hyllning till agent 007, från 1962 års Dr. No till 2012 års Skyfall, som inkluderar en påkostad samling av filmaffischer från runt om i världen. Den innehåller ovanliga och eftertraktade posters, likväl som "behind-the-scenes" konstverk och fascinerande insikter. Detta är nog den ultimata hyllningen till Bond-filmernas affischkonst!

Boken är på engelska och gavs ut september 2012 av förlaget Dorling Kindersley. Detta förlag har tidigare givit ut över 12 st faktaböcker om James Bond. Just denna boken är på 320 sidor och har ISBN: 9781405356800.

Jag köpte den i ett paket från Lyko där det även ingick herrparfym & deo, för 599 kr. Mer om n det beskriver jag i ett annat inlägg.

Boken finns att köpa på nätet från 280 kr upp till 370 kr.

Bild: TheGate
Text:: Egen

tisdag 22 april 2014

007 Rubber Bands

Blev helt salig när jag härom veckan hittade en störtskön sak till salu. En låda med gummiband med 007 på kartongen! Det nämns ingenting om James Bond, ingenting om Sean Connery, ingenting utöver det att detta är "007 Superior Quality Rubber Bands". Detta betyder självklart att det inte handlar om en äkta licensierad produkt, utan detta är uppenbart en piratprodukt som vill rida på vågen av 007.

Men det spelar liksom ingen roll för min del, för detta är en helt underbar produkt! Jag älskar grafiken och jag älskar den lite udda produkten, gummiband! Kalla det gärna för kitsch om du vill, men jag älskar den! Härlig box med härlig doft av gammal gummisnodd i fina färger.  :)

Kan även nämna att jag log med hela ansiktet när jag insepkterar kartongen och inser att det inte någonstans står ett namn på det företag som producerat eller sålt produkten. Det enda som står på kartongen är “Packed by Tin Tin Bizarre, Inc”. Tin Tin Bizarre låter för övrigt som ett toppennamn på nästa Bondbrud!

Jag köpte asken på Tradera i April 2014 för 130 kr.

Bild: Egna
Kollage: Eget
Text: Egen

fredag 18 april 2014

Mary Stavin - Feeling Good Being Bad (vinyl)



Mary Stavin är en svensk Bond-brud från Örebro som medverkat i två filmer, Octopussy år 1983 samt A View to a Kill (Levande måltavla) år 1985. Hon är, förutom Maud Adams, den enda svenska skådespelerskan som har varit med i två Bond-filmer. Hon vann tävlingen Miss World 1977 och har även blivit utsedd till Fröken Sverige. Hon har haft en framgångsrik karriär som modell men även gjort en del filmer samt spelat in skivor.

Det är just hennes skivkarriär som detta inlägg fokuserar på. Jag hade det stora nöjet att genom Tradera, i november 2012, ropa hem en auktion för 50 kr (+48 kr i frakt), där objektet var den vinylskiva hon spelade 1979, disco-singeln "Feeling Good, Being Bad". Skivan gavs ut på Ariola Records (även känt som Ariola and Ariola-Eurodisc), som är ett tyskt skivbolag som ända fram till 1980-talet var det ett dotterbolag till BMG.

Jag äger tyvärr ingen LP-spelare så skivan är inte spelad hemma, så jag vet tyvärr inte hur låten går! :)

A sidan: Feeling Good Being Bad
B sidan: Headline News

onsdag 16 april 2014

Bond Girls Are Forever: The Women of James Bond

Bondbrudarna i James Bond-filmerna tillhör de mest omtalade kvinnorna i filmhistorien. "Bond Girls Are Forever", innehåller högkvalitativa bilder, kommentarer från samtliga filmer fram till och med "Die Another Day". Boken handlar också om mystiken kring Bondbrudarna, såväl hjältinnor som skurkar. Boken ger en inblick i de mangefika rollerna och kariärerna hos skådespelerskorna, från Ursula Andress till Halle Berry.

Boken är utgiven av Abrams books, ett förlag i USA som startades av Harry N. Abrams år 1949. Författarna bakom boken är Maryam d'Abo (bondbrud i The Living Daylights 1987) och John Cork .

Boken är utgiven 2003 och är på 192 sidor i formatet 37.1 x 26.8 x 1.9 cm. Jag köpte boken hos Soulstore för 205 kr i september 2012.

Bild: Google
Text: Egen

tisdag 15 april 2014

100-dollarsedel från Licence To Kill

Tillsammans med kläder från filmerna så är "props" också något som jag på senare tid intreserat mig för. "Screen used prop" innebär att den är använd i filmen.

Det är alltid spännande när man snubblar över riktiga saker som varit med i filmerna. Men man måste även vara medveten om risken, att det kan vara fake. Men oavsett, så budade jag hem på Tradera i April 2010, en 100-dallarsedel som använts i filmen Licence To Kill från 1989. Jag köpte sedeln för 205 kr.

Det följde med ett CoA (certificate of authenticity) som fungerar som äkthetsintyg. Jag hoppas och antar att det är korrekt.


Bild: 007 Collector
Kollage: Eget
Text: Egen

måndag 14 april 2014

Ian Fleming - Mannen med den gyllene pistolen

James Bond, agent 007, föddes en januaridag 1952 när Ian Fleming satte sig ned för att skriva sin första agentthriller, Casino Royale. Fleming kunde inte veta vad han därmed satte igång...

Jag har nästan alla böcker om Bond och just denna (Mannen med den gyllene pistolen) är bok nr 15 av Flemings totalt 16 st i serien. Varav den sista var en novellsamling som utkom efter hans död. Boken (Mannen med den gyllene pistolen) är utgiven av Bonniers 1965 och den översattes från Engelska till Svenska av Mons Mossner. Mossner, som översatt de flesta av Flemings Bondromaner, föddes 1920 och dog i Stockholm 1995, vid en ålder av 75 år.

Omslaget till boken är gjort av mästaren Hans Arnold. Arnold föddes i april 1925 i Sursee, kantonen Luzern, Schweiz och avled i oktober 2010. Han var en schweizisk-svensk konstnär och illustratör som utbildades på Konstfackskolan i Luzern och arbetade som illustratör i dags- och veckotidningar, som sagoillustratör, som omslagstecknare till serietidningar och skivomslag och ungdomsböcker. Men även som trickfilm-animatör och fristående konstnär. Än idag har Arnold en bred skara av anhängare och är allmänt klassad som "kult-illustratör".

Boken är på 161 sidor och gavs ut i England den 1 april och i Sverige 4 månader senare, närmare bestämt den 6 augusti 1965. Den har underrubriken: "Agent 007 James Bond på Jamaica". Som de flesta vet så är den engelska originaltiteln på boken: "The Man with the Golden Gun".

Den införskaffades via Tradera i februari 2014, till priset av 39 kr (+frakt 36kr).

Text på baksidan:
James Bond – rysk agent? James Bond – ett dödligt hot mot själva M? Ja, faktiskt, detta hade kunnat vara den fantastiska sanningen, om inte Agent 007 i tid tvagits ren från den hjärntvätt som han undergick när han var försvunnen och dödförklarad av självaste Times. I stället skickades nu Bond efter sin vederbörliga rehabilitering på det uppdrag som skulle bli det sista som Ian Fleming hann krönikera. Det förde honom till Jamaica (där f.ö. samtliga Bondböcker kommit till) med uppdrag att oskadliggöra en viss Scaramanga, ”mannen med den gyllene pistolen”. Av alla Bonds motståndare kanske den farligaste, en giftig reptil i människohamn och en oslagbar mästare i hanterandet av sitt älsklingsvapen.

Livet på Thunderbird Hotel, där Scaramanga håller hov för en samling internationella gangsters av grövsta kaliber, är på ytan hur förföriskt som helst, men det som därunder förberedes innebär det dödligaste hot mot mänskligheten. Hade inte Bond lyckats nästla sig in som livvakt på hotellet och hade inte duellen mellan honom och Scaramanga slutat som den gjorde, hade vad som helst kunnat inträffa och Bond hade gått miste om sin behagliga konvalescens med den tappra och välväxta sekreteraren Mary Goodnight som sjuksköterska.

Handling:
Bond återvänder förvirrad till London efter att ha varit försvunnen i ett år. Under denna tid har han blivit hjärntvättad av ryssarna och det första han gör är att försöka döda M! Detta misslyckas och M ger Bond en chans till och försöker "av-hjärntvätta" honom. Det går bra och Bond är på väg tillbaka. Han får då i uppdrag att spåra upp och eliminera den kände lönnmördaren Scaramanga, "mannen med den gyllene pistolen".

Roliga fakta:
• Secret Service's fasadföretag, "Universal Export", har bytts ut. Det nya företaget heter "Transworld Consortium"
• Ian Fleming dog innan han blev klar med denna bok. Det var bokförlaget Glidrose som tog hans utkast och såg till att den blev färdigställd. Trots att detta gör att denna bok är en av de sämre böckerna (eftersom Fleming inte hann fila färdigt på den), skall vi ändå vara tacksamma att vi får svar på den rejäla cliffhangern från förra boken, "Man Lever Bara Två Gånger".

Boken utspelar sig i:
Jamaica & England (London)

Jämförelse med filmen:
Det är inte så mycket som lika, bortsätt från att Bond jagar Scaramanga. Filmen utspelar sig i Asien istället för Karibien. Goodnight är dock med i filmen också, men inte Leiter.

Bild: Egen
Text: Egen, Wikipedia, The Facts of Bond

söndag 13 april 2014

Pussel

Älskar verkligen dessa gamla James Bond pussel från 60-talet! Det är något med illustrationerna som jag liksom går igång på! Hahaha!

Köpte detta pussel på Tradera i Maj 2010 för 90 kr (+48 kr i frakt)

Pusslet är på över 600 bitar och tillverkades 1964 av företaget Milton Bradley och föreställer fighten inuti Fort Knox mellan James Bond och Oddjob.

Bild: Illustrated 007
Text: Egen

lördag 12 april 2014

Serietidningen - James Bond Agent 007 (uppdatering)

Idag hittade jag äntligen det mail (daterat 23/5 2010) med info om den Traderaauktion, där jag gick vinnande ur striden och ropade hem det förta numret av serietidningen Agent 007 - James Bond!

Kan meddela att jag kom lindrigt undan. Priset var enbart 448 kr. Bara någon månad innan såldes en likadan tidning, det vill säga nummer 1 från 1965, för hela 1084 kr! :)

Jag har en egen skala för att bedöma skicket. Jag klassar en serietidning som antingen  MVG, VG, G eller IG. Detta exemplar är i skicket VG.

Bild: Google
Text: Egen