onsdag 25 februari 2015

Bond On Set: Filming Skyfall

Det finns som jag prata om sist vissa olika fokusområden i mitt samlande. Det måste man nästan ha för annars köper man på sig allt möjligt, Ett av mina fokusområden är böcker. Fina böcker. Och en av de finaste, som jag dessutom har funderat länga på att köpa själv, fick jag lite överraskande i julklapp av mina kära föräldrar. Bond On Set - Filming Skyfall av Greg Williams. Williams är en underbar fotograf och jag följer faktiskt honom på Instagram sedan en tid tillbaka. Hans svart/vita bilder är underbara! Denna bok (Filming Skyfall) är i ett underbart stort format och passar utmärkt för inte bara läsning utan den gör sig även bra som dekoration! 

Boken ges ut av förlaget DK Publishing och Williams har även fotograferat Die Another Day (2002), Casino Royale (2006), Quantum of Solace (2008) för DK:s "Bond On Set" serie.

Inköpt
Då jag fick boken i julklapp så vet jag inte var den kostade att köpa. Men om vi tittar runt lite på olika webbshops så ligger priserna på ca 500 kr ink frakt.

Fakta:
Inbunden: 208 sidor
Förlag: DK Publishing
Språk: Engelska
Vikt: 1293 gram
Releas: 2012 oktober


Text: Egen
Bild: Egen

måndag 23 februari 2015

Corgi ICON - Mary Goodnight

En av de fokusområden som jag har just nu inom mitt samlande, är som ni säkert vet de underbara figurerna i ICON-serien från Corgi. Tänkte slänga upp ett inlägg om den figuren jag köpte efter Zukovsky. Denna gång blev det Mary Goodnight som gestaltades av Britt Ekland i filmen "Mannen med den gyllene pistolen" år 1974.  Mary Goodnight blev den 8:e figuren i min samling. Den har sedan dess växt ytterligare, men det är en annan historia! ;)

Figuren kom i sin originalbox med originalemballage. Figuren är enligt säljaren aldrig uppackad utan enbart förvarad på en lagerhylla. Och jag tror att det stämmer för kvalitén är faktiskt riktigt fin både på figuren och på förpackningen. Figuren ser inte ut att ha en enda skråma, den är i toppskick. Kartongen är i extremt bra skick även den.

Inköpt
Även denna gång är det eBay som är inköpsplatsen. Resultatet även denna gång var bra och figuren var packad mycket bra. Jag betalade denna gång 230 kr för figuren, plus 55 kr i frakt, vilket blir totalt 285 kr. Ett lagom pris tycker jag. Allt under 300 kr måste jag nog säga är bra. Som jag har sagt förut så ligger riktpriset på dessa figurer på mellan 200 kr och 800 kr per styck. Med vissa undantag. Men det jag har märkt det sista året är att priserna har stigit och de flesta figurer har blivit dyrare.

Fakta
Corgi ICON James Bond Figurer.
Det gjordes 19 st olika figurer + 2 st exklusiva.
Dessa lanserade 1998 och är i skala 1:24 & ca 8 cm höga.
Samtliga figurer är handmålade.

Just denna figuren (Mary Goodnight) är nummer F04061 och jag är nu som sagt uppe i totalt 8 av dessa underbara samlarfigurer. Jag har sedan tidigare gjort klart en inlägg med en sammanfattning av Corgi ICON som jag kommer uppdatera med info om denna nya figur när tillfälle ges.

Text: Egen
Bild: Egen

lördag 21 februari 2015

Goldfinger - Blu-Ray (Steelbook)

Den andra julklappen jag köpte till mig själv är denna underbara Steelbook Blu-Ray-utgåva av Goldfinger. Den släpptes av 20th Century Fox Home Entertainment med anledning av filmens 50-årsjubileum. Utgåvan kallas GOLDFINGER Limited Edition SteelBook Blu-ray", och släpps i en begränsad upplaga. Vet dock ej hur begränsad. Jag köpte min ganska snart efter releasen för att vara säker på att få ett exemplar, men märker att det fortfarande går att beställa... :)

"Från öppningsscenen med en bomb utanför en ångande nattklubb till en sista minuten flykt från presidentens personliga jet är James Bonds tredje filmäventyr en spännande och pulshöjande resa. Sean Connery återvänder som agent 007 och möter en maniskt skurk inställd på att förstöra allt guld i Fort Knox - och utplåna världsekonomin! Goldfinger är den bästa av alla Bond!" - Roger Ebert, Chicago Sun-Times

Inköpt
Jag köpte denna Blu-Ray på Amazon, vid samma tillfälle som jag köpte dokumentären Everything or Nothing. Jag betalade 240 kr plus typ 60 kr i frakt, så totalt betalade jag 300 kr för den. Priset tycker jag är helt OK. Som referens kan jag berätta att den just nu finns till salu på den officiella sidan 007.com och där kostar den 325 kr plus frakt. Så mitt pris får som sagt kallas OK.

Korta fakta:
Omslag: Steelbook
Ljud: Dolby Digital
Antal skivor: 1
Studio: 20th Century Fox Home Entertainment
Releasedatum: 22 September 2014
Speltid: 105 minuter
Regissör: Guy Hamilton
Biopremiär: 1964
Skådespelare: Austin Willis, Bernard Lee, Bill Nagy, Burt Kwouk, Cec Linder, Desmond Llewelyn, Gert Fröbe, Harold Sakata, Honor Blackman, Jason Fricchione, Lois Maxwell, Margaret Nolan, Martin Benson, Sean Connery, Shirley Eaton och Tania Mallet


Text: Egen samt FSWL
Bild: Egen

torsdag 19 februari 2015

Everything or Nothing (DVD)

Äntligen har jag tid att göra ett nytt inlägg! Vet att jag beklagat mig över tidsbrist förut, men nu den senaste månaden har det varit extremt dåligt med uppdateringar. Men när är det dags att visa upp ännu en av mina julklappar. Denna gång handlar det om en julklapp jag gav till mig själv, nämligen DVD dokumentären Everything or Nothing.

Jag såg dokumentären på Netflix (USA) för några månader sedan och gillade den. Men precis som vissa recensenter så hade jag kanske hoppats på mer. De går ju igenom hela serien, men i ärlighetens namn så hade filmen kunnat vara 4 gånger så lång och ändå inte hunnit visa allt. Men när jag ändå i december bestämde mig för att ge mig själv lite roliga julklappar, så passade jag även på att beställa med denna. Övriga egna julklappar kommer att visas upp här framöver och nån är det redan gjort inlägg om.

Jag köpte filmen på Amazon nu i december 2014, och betalade £8.67 vilket översatt i svenska pengar blir 110 kr. Frakten var inte så farlig och eftersom jag beställde fler saker (2 st totalt) så blev den, om vi räknar enbart på detta objekt, knappa 65 kr. Så totalt pris för varna ink frakt blev 175 kr.
 
Filmens undertitel är "The Untold Story of 007". Den hade premiär den 5 oktober 2012, vilket är samma dag som 50-årsjubileet av Dr. No (1962). Filmen är 93 minuter lång (kort) och den släpptes av 20th Century Fox Home Entertainment.

Lite snabba fakta:
Regissör: Stevan Riley
Format: PAL
Språk: Engelska
Region: Region 2
Antal skivor: 1
Klassificering: PG-12
Releasedatum DVD: 28 januari 2013


Text: Egen samt FSWL
Bild: Egen

söndag 1 februari 2015

007 shop

Tänkte bara nämna att den officiella James Bond sidan "007.com" nu har öppnat egen webshop. Skall vi vara petnoga så öppnade den redan i oktober (4 månader sedan), men vem bryr sig! ;) Har märkt att utbudet varierar allt eftersom det säljs slut, så kika in och beställ innan någon annan gör det! Besök shopen på adressen: http://www.shop.007.com/

Text: Egen
Bild: Google