tisdag 23 december 2014

Aston Martin DB10

En ny James Bond-rulle kräver en helt ny bil. Aston Martin DB10 heter Agent 007:s nya kärra som också är en förstudie i hur kommande Aston Martin-modeller kommer att se ut.

När presentationen av nya filmen SPECTRE hölls den 4 december så visades även den nya Bond-bilen upp för världen. I SPECTRE ska Daniel Craig få äran att ratta Aston Martin DB10, en helt ny modell från den brittiska sportbilstillverkaren. Inte mycket om själva bilen avslöjades vid premiären, inte mer än att den ska byggas i tio exemplar och att den ger oss en vink om hur vi kan föreställa oss Aston Martins modeller från 2016 och framåt.

– Det blir tio bilar, låt oss hoppas att James Bond inte kör sönder alla, sa Aston Martins nytillträdde vd Andy Palmer.

Med det uttalandet kan vi slå fast att Aston Martin DB10 inte kommer att kunna köpas, utan alla tio exemplar ska ingå i filmproduktionen. DB10 kommer som sagt inte att serieproduceras, utan är egentligen en konceptbil som hintar om hur nästa generation sportvagnar från Aston Martin kommer att se ut. Första gången James Bond rullade i en Aston Martin var 50 år sedan, i en av de mest populära Bondfilmerna – Goldfinger.

Aston Martin DB10 visar upp ett delvis nytt designspråk som också hamnar på fler produktionsmodeller framöver, med start 2016. Först ut med det nya designspråket blir ersättaren till dagens Aston Martin DB9 som får en ny aluminiumarkitektur för att spara vikt och motorer som kommer från Mercedes-AMG.

Under en biljakt i centrala Rom ska dock Daniel Craig överge sin Aston Martin för en Fiat 500, skriver Sky News.

Bild: Uncrate

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar