onsdag 17 december 2014

Sega Mega Drive

Sega Mega Drive är en 16-bits spelkonsol från Sega. Den släpptes i USA under namnet Sega Genesis på grund av att Sega inte lyckades säkra rättigheterna till namnet Mega Drive i den delen av världen. Mega Drive är Segas 3:e konsol och efterträdaren till Master System. Konsolen är även bakåtkompatibel mot Master System genom att använda en adapter.

Konsolen var den främsta konkurrenten till NECs PC Engine och Super Nintendo (SNES) från Nintendo. Mega Drive räknas till fjärde generationens TV-spel eller 16-bitarseran som man också kan säga. Detta var en period inom dator- och TV-spelens historia som varade ungefär mellan 1987 och 1995.

Stationära system i 4:e generationen
- SNES
- Sega Mega Drive
- Neo-Geo
- PC Engine

Mega Drive släpptes i Japan den 29 oktober 1988, USA den 14 augusti 1989 och i Europa den 30 november 1990. Konsolen levererades till en början med spelet Altered Beast men 1991 byttes det ut mot det betydligt mer populära Sonic the Hedgehog.

1993 släpptes Sega Mega Drive 2 som var en omdesignad Mega Drive. Den var mindre och hade några modifikationer i hårdvaran. Det här var den första av en stor mängd variationer på originalkonsolen.

Det spel med James Bond som släpptes till denna konsol heter: "James Bond 007: The Duel". Detta spel kommer det självklart ett eget inlägg om lite senare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar