onsdag 22 juli 2015

James Bond’s London

Har länge tänkt göra en lista över platser runt omkring i Bondstaden London med anknytning till vår älskade agent. Min tanke är att göra en lista på "platser att besöka när man är i London" helt enkelt! :) En lista att ta  med på din nästa London resa för att få en så komplett bild över alla lokationer som möjligt. Jag har själv aldrig varit i London så listan är först och främst mitt dokument över de platser som jag själv vill besöka för att njuta av så mycket Bond känsla som möjligt. Inlägget kommer uppdateras med ojämna mellanrum framöver. Men vi börjar med några självklara och sedan fyller vi på allt eftersom!

Info
London är huvudstaden i Storbritannien och (de facto) i riksdelen England. Staden grundades under namnet Londinium som huvudstad i den romerska provinsen Britannia, för vilken den också utgjorde hamnstad vid floden Themsen. Themsen rinner genom staden och delar den i nord-sydlig riktning även om den korsas av många broar och tunnlar, den mest kända är den nygotiska Tower Bridge. London är EU:s största metropol med sina 8,4 miljoner invånare (2013) och med förorter (London Metropolitan Area) cirka 13 miljoner invånare vid folkräkningen 2001.

London har genom historien haft stort inflytande på kultur, finans, handel och politik både nationellt och internationellt. Internationellt har staden gynnats av Storbritanniens dominerande ställning, dels som kolonialmakt men även genom en framträdande roll inom handel och politik. Än idag utgör London ett av världens största finansiella centra och har en av de högsta BNP i Europa.

Vauxhall Cross
Detta verkliga MI6 högkvarter ser vi först i Goldeneye 1995, men vi ser det även i The World Is Not Enough (1999), Die Another Day (2002) och Skyfall (2012). I Casino Royale (2005) och Quantum of Solace (2008) ser vi interiören av MI6, men vi ser inget från dess exteriör, av själva byggnaden.

I Skyfall, har byggnaden återigen en central roll då den sprängs i och med attentatet. Detta kan vara det sista vi ser av byggnaden som MI6 högkvarter för i slutet av Skyfall så ser vi hur nya M har bytt kontor och nu huserar i en mer klassisk Bondmiljö från de tidiga filmerna. I den allra sist scenen ser vi nya M bakom sitt skrivbord och på väggen bakom just nämnda skrivbord ser vi en impressionistisk målning/tavla av just MI6 Vauxhall Cross byggnaden...

Denna lokation är väl värt ett besök på nästa Londonvistelse. Adressen om du vill ta dig dit är 85, Vauxhall Cross i de sydvästra delarna av London, längsmed The River Thames bredvid Vauxhall Bridge. Du ser byggnaden bäst från själva bron, Vauxhall Bridge.


2015-07-20 Skapande av text och ursprungsinlägg samt bild

Text: Egen samt fritt översatt från jamesbondlifestyle.com
Bild 1: Google
Bild 2: Google

måndag 20 juli 2015

Corgi ICON - Agent 006

Som jag skrev om i förra inlägget so kom jag för några år sedan i kontakt med en kille som bor i samma stad som jag, som sålde av delar av sin samling. Jag köpte ett signerat foto av honom via Tradera nu i februari 2015 och när vi träffades för att göra upp den affären så nämnde jag för honom att jag samlade på Corgi ICONs och vi bestämde att jag skulle återkomma med vilka figurer jag saknade. Det slutade med att jag köpte 2 figurer av honom i ett paketpris.

Detta inlägg handlar om den andra och sista av de två jag köpte av honom, Bond-skurken (tillika Bonds allierade) Agent 006, som är hämtad från filmen GoldenEye från 1995 och rollen som Alexander "Alec" Trevelyan görs av Sean Bean. Figuren kom inte i sin originalbox och detta är alltså den enda av mina totalt 19 figurer som inte har sin låda kvar.


Inköpt
Köpte den som sagt av en kille som bor i samma stad som jag. Det var ett paketpris på 400 kr för två figurer. Så om vi gör lite enkel matematik så blir det 200 kr per figur. Vi möttes upp för överlämnandet så det tillkom inga fraktkostnader. Som jag sagt många gånger förut så kostar figurerna i regel mellan 200 kr och 800 kr. Men på senare tid har jag märkt av en ökning i värde av flera av figurerna. Dessutom så är det svårt att få någon figur för under 250 kr just nu. Men om vi tittar på den här figuren (Agent 006) så låg det gamla riktpriset på mellan 160 kr och 320 kr. Men ser man till de senaste försäljningarna på Ebay så har denna figur det senaste sålts för som lägst 270 kr och som högst 340 kr. Så jag skulle tippa att just denna figur snittar runt 300 kr + frakt just nu. Men då pratar vi ju priser där objektet är komplett och det medföljer kartong och skumgummi emballage. Så totalt sett var de 200 kr som jag betalade troligen exakt vad själva figuren är värd. Kanske kan jag komplettera längre fram?

Fakta
Corgi ICON James Bond Figurer.
Det gjordes 19 st olika figurer + 2 st exklusiva.
Dessa lanserade 1998 och är i skala 1:24 & ca 8 cm höga.
Samtliga figurer är handmålade.

Just denna figuren (Agent 006) är nummer F04091 och nu är jag totalt uppe i hela 19 stycken av dessa underbara samlarfigurer. Jag har påbörjat ett inlägg med en ny sammanfattning av Corgi ICON som jag kommer att publicera så fort det är klart. Där kommer det finnas uppdaterade värderingar samt fler figurer då min samling har växt.

Text: Egen
Bild: Egen

lördag 18 juli 2015

Corgi ICON - Blofeld

Vet inte om jag skrivit det innan men för några år sedan fick jag kontakt med en kille som bor i samma stad som jag, som sålde av delar av sin samling. En samling som innefattade lite allt möjligt som jag förstår der, men den röda tråden var "film". Jag köpte ett signerat foto av honom via Tradera nu i februari 2015 och när vi träffades för att göra upp den affären så nämnde jag för honom att jag samlade på Corgi ICONs och vi bestämde att jag skulle återkomma med vilka figurer jag saknade. Det slutade med att jag köpte 2 figurer av honom i ett paketpris.

Detta inlägg handlar om den första av de två jag köpte av honom, Bond-skurken Blofeld. Figuren kom i sin originalbox och den var även inpackad i sitt original emballage i form av skumgummi. 

Inköpt
Köpte den som sagt av en kille som bor i samma stad som jag. Det var ett paketpris på 400 kr för två figurer. Så om vi gör lite enkel matematik så blir det 200 kr per figur. Vi möttes upp för överlämnandet så det tillkom inga fraktkostnader. Som jag sagt många gånger förut så kostar figurerna i regel mellan 200 kr och 800 kr. Men på senare tid har jag märkt av en ökning i värde av flera av figurerna. Dessutom så är det svårt att få någon figur för under 250 kr just nu. Men om vi tittar på den här figuren (Blofeld) så låg det gamla riktpriset på mellan 100 kr och 160 kr. Men ser man till de senaste försäljningarna på Ebay så har denna figur det senaste sålts för som lägst 270 kr och som högst ända upp till 380 kr. Så jag skulle tippa att just denna figur snittar runt 300 kr + frakt just nu. Så totalt sett var de 200 kr som jag betalade ett riktigt bra pris. Inte halva priset, men nästan. Jag är väldigt nöjd!

Fakta
Corgi ICON James Bond Figurer.
Det gjordes 19 st olika figurer + 2 st exklusiva.
Dessa lanserade 1998 och är i skala 1:24 & ca 8 cm höga.
Samtliga figurer är handmålade.

Just denna figuren (Blofeld) är nummer F04141 och nu är jag totalt uppe i hela 19 stycken av dessa underbara samlarfigurer. Jag har påbörjat ett inlägg med en ny sammanfattning av Corgi ICON som jag kommer att publicera så fort det är klart. Där kommer det finnas uppdaterade värderingar samt fler figurer då min samling har växt.

Text: Egen
Bild: Egen

torsdag 16 juli 2015

Anthony Horowitz - Trigger Mortis

Något som de flesta vet är att det i november äntligen är dags för en ny Bondfilm vid namn SPECTRE. Men vad ionte lika många vet är att det även nu i höst är premiär för en ny Bondbok! För mig personligen är boken nästan lika välkommen som filmen. Jag gillade den förra SOLO och hoppas att denna nya bok är så bra som jag tror den kommer vara.

Den nya boken kommer få titeln Trigger Mortis och den skrivs av Anthony Horowitz, en engelsk författare och manusförfattare som är född den 5 april 1956 i London. Den ges ut av förlaget Orion och kommer att vara på 320 sidor.

Enligt vad bland annat GP och andra medier låter meddela så bygger den på hittills outgivet material av självaste Ian Fleming. Den opublicerade Ian Fleming-romanen Murder on wheels ska få nytt liv. Författaren Anthony Horowitz har fått uppdraget att arbeta om historien till ett nytt James Bond-äventyr.  James Bonds upphovsman Ian Fleming skrev romanen Murder on wheels på 1950-talet, men berättelsen där Bond jagar ryska agenter och hamnar mitt i ett Formel 1-lopp på Nürnburgring publicerades aldrig. Nu har Flemings dödsbo lämnat över historien till Anthony Horowitz, som tidigare skrivit manus åt bland annat Morden i Midsomer och Foyle´s war, för att han ska kunna använda den som grund för en nytt James Bond-äventyr. Enligt brittiska The Guardian ska berättelsen utspela sig på 1950-talet och såväl Miss Moneypenny som M ska finnas med

Berättelsen börjar i den dödliga Grand Prix världen och ett försök av ryssarna att sabotera ett lopp på Nürburgring, den farligaste banan i Europa. Bond är i förarsätet men händelserna får snabbt en oväntad vändning och tar honom till ett helt annat race med konsekvenser som kan förändra världen.

Anthony Horowitz återskapar Bonds guldålder fylld med fart, fara, starka kvinnor och djävulska skurkar i detta briljanta autentiska äventyr.

Text: Egen, GP samt FSWL
Bild: © 2015 Orion Books

tisdag 14 juli 2015

Corgi ICON - Honey Ryder

Som jag skrivit förut så fick jag i vintras kontakt med en trevlig kille uppe Stockholmstrakten. Vi sågs på Bond-helgen och har sedan dess haft kontakt via Messenger & Facebook och det självklara samtalsämnet har varit James Bond. Men även annat, vilket glädjer mig. Men framförallt har vi diskuterat samlandet av James Bond-prylar. Hans samling går inte att jämföra med min då hans är gigantisk, men att ha någon att diskutera olika samlarföremål med kändes gött. Han säljer också av delar av sin samling efter många år i förråd, vad jag förstår. Så jag passade på att köpa lite saker av honom. Totalt sett köpte jag 4 st Corgi ICON figurer samt en ljudbok på gammalt hederligt kassettband. Och detta inlägg handlar om den fjärde av de totalt fyra figurer jag köpte av honom, Bond-bruden Honey Ryder. Karaktären Honey Ryder är hämtad från den allra första James Bond filmen Dr No som hade premiär 1962. Hon spelas av vår ingen mindre än Ursula Andress. Figuren kom i sin originalbox och den var även inpackad i sitt original emballage i form av skumgummi. 

Inköpt
Köpte den som sagt av en kompis i Bond-samlar-världen. Jag betalade 20 pund för den, vilket översatt i svenska pengar blir 260 kr. Som jag sagt många gånger förut så kostar figurerna i regel mellan 200 kr och 800 kr. Men på senare tid har jag märkt av en ökning i värde och har därför ökat summan på vad de värderas till. Då räknar jag självklart inte med de två "vita" figurerna då deras prislappar är en historia i sig. Dessutom så är det svårt att få någon figur för under 250 kr just nu. Men om vi tittar på den här figuren (Honey Ryder) så låg det gamla riktpriset på mellan 120 kr och 180 kr. Men ser man till de senaste försäljningarna på Ebay så har denna figur det senaste sålts för 290 kr upp till 580 kr. Så jag skulle tippa att just denna figur snittar runt 350 kr + frakt just nu. Så totalt sett var priser jag betalade ganska bra. Definitivt i den lägre prisklassen på vad detta objekt har sålts för på sistone. 

Fakta
Corgi ICON James Bond Figurer.
Det gjordes 19 st olika figurer + 2 st exklusiva.
Dessa lanserade 1998 och är i skala 1:24 & ca 8 cm höga.
Samtliga figurer är handmålade.

Just denna figuren (Honey Ryder) är nummer F04021 och nu är jag totalt uppe i hela 19 stycken av dessa underbara samlarfigurer. Jag har påbörjat ett inlägg med en ny sammanfattning av Corgi ICON som jag kommer att publicera så fort det är klart. Där kommer det finnas uppdaterade värderingar samt fler figurer då min samling har växt.

Text: Egen
Bild: Egen

söndag 12 juli 2015

Corgi ICON - Natalya Simonova

Som jag skrev så fick jag i vintras kontakt med en trevlig kille uppe Stockholmstrakten. Vi sågs på Bond-helgen och har sedan dess haft kontakt via Messenger & Facebook och det självklara samtalsämnet har varit James Bond. Men även annat, vilket glädjer mig. Men framförallt har vi diskuterat samlandet av James Bond-prylar. Hans samling går inte att jämföra med min då hans är gigantisk, men att ha någon att diskutera olika samlarföremål med kändes gött. Han säljer också av delar av sin samling efter många år i förråd, vad jag förstår. Så jag passade på att köpa lite saker av honom. Totalt sett köpte jag 4 st Corgi ICON figurer samt en ljudbok på gammalt hederligt kassettband. Och detta inlägg handlar om den tredje av de fyra figurer jag köpte av honom, Bond-bruden Natalya Simonova. Karaktären Natalya Fyodorovna Simonova är hämtad från filmen GoldenEye 1995. Hon spelas av vår svenska stolthet Izabella Scorupco. Figuren kom i sin originalbox och den var även inpackad i sitt original emballage i form av skumgummi. 

Inköpt
Köpte den som sagt av en kompis i Bond-samlar-världen. Jag betalade 28 pund för den, vilket översatt i svenska pengar blir 360 kr. Som jag sagt många gånger förut så kostar figurerna i regel mellan 200 kr och 800 kr. Men på senare tid har jag märkt av en ökning i värde och har därför ökat summan på vad de värderas till. Då räknar jag självklart inte med de två "vita" figurerna då deras prislappar är en historia i sig. Dessutom så är det svårt att få någon figur för under 250 kr just nu. Men om vi tittar på den här figuren (Natalya) så låg det gamla riktpriset på mellan 120 kr och 240 kr. Men ser man till de senaste försäljningarna på Ebay så har denna figur det senaste sålts för 230 kr upp till 330 kr. Så jag skulle tippa att just denna figur snittar runt 300 kr + frakt just nu. Så totalt sett var priser jag betalade OK. Lite i den övre skalan men på det hela och taget så är jag nöjd med summan jag betalade. 

Fakta
Corgi ICON James Bond Figurer.
Det gjordes 19 st olika figurer + 2 st exklusiva.
Dessa lanserade 1998 och är i skala 1:24 & ca 8 cm höga.
Samtliga figurer är handmålade.

Just denna figuren (Natalya Simonova) är nummer F04081 och nu är jag totalt uppe i hela 19 stycken av dessa underbara samlarfigurer. Jag har påbörjat ett inlägg med en ny sammanfattning av Corgi ICON som jag kommer att publicera så fort det är klart. Där kommer det finnas uppdaterade värderingar samt fler figurer då min samling har växt.

Text: Egen
Bild: Egen

fredag 10 juli 2015

Filmaffischer


Här kommer en bild som visar hur fint det är på väggen i trappan upp till andra våningen hemma i huset! Bilden gör inte riktigt rättvisa, färgerna är ännu snyggare i verkligheten!

Bild: Egen
Text: Egen (mobilbild)

onsdag 8 juli 2015

Filmaffisch - Man lever bara två gånger

Eftersom en ensam filmaffisch i trappen hade sett lite futtig tut så var den första tvungen att få lite sällskap. Och vad passar då bättre än den svenska affisch jag tycker är den aldra snyggaste av dem alla?! Detta är en av de tre svenska affischer som släpptes till YOLT eller som den heter på svenska, Man lever bara två gånger. All tre motiven är snygga men denna är den enda jag har råd med. De övriga två finns bara i sisådär 3 exemplar i hela landet. Så då förstår ni att prislapparna är därefter. Även denna poster är i den klassiska storleken 70x100cm och i godkänt skick.

Affischen har samma goa känsla som originalet. Pappret känns som en gammal hederlig filmaffisch, vilket var viktigt för mig. Den är som jag förstår det tryckt 1974, kanske nått år tidigare?

Jag köpte den via Anders Frejdh på From Sweden With Love i mars 2015 och betalade 1350 kr totalt för den, inklusive rekommenderad frakt i papprör. Men den kom från Nordicposters.

Måste säga att den gör sig väldigt bra bredvid den andra i trappan!

Text: Egen
Bild: Egen (mobilbild)

måndag 6 juli 2015

Filmaffisch - I hennes majestäts hemliga tjänst

Eftersom min favoritfilm är I hennes majestäts hemliga tjänst så kändes det naturligt att buda på en auktion på just den filmaffischen. Denna poster är i storleken 70x100cm och i godkänt skick.

Affischen har samma goa känsla som originalet. Pappret känns som en gammal hederlig filmaffisch, vilket var viktigt för mig. Den är tryckt någon gång mellan 1978 och 1982.

Jag köpte den på Tradera i januari 2015 och betalade 206 kr totalt för den, inklusive frakt i papprör.

Måste säga att den gör sig väldigt bra i min trapp upp till andra våningen i huset! :)

Text: Egen
Bild: Egen (mobilbild)