torsdag 16 juli 2015

Anthony Horowitz - Trigger Mortis

Något som de flesta vet är att det i november äntligen är dags för en ny Bondfilm vid namn SPECTRE. Men vad ionte lika många vet är att det även nu i höst är premiär för en ny Bondbok! För mig personligen är boken nästan lika välkommen som filmen. Jag gillade den förra SOLO och hoppas att denna nya bok är så bra som jag tror den kommer vara.

Den nya boken kommer få titeln Trigger Mortis och den skrivs av Anthony Horowitz, en engelsk författare och manusförfattare som är född den 5 april 1956 i London. Den ges ut av förlaget Orion och kommer att vara på 320 sidor.

Enligt vad bland annat GP och andra medier låter meddela så bygger den på hittills outgivet material av självaste Ian Fleming. Den opublicerade Ian Fleming-romanen Murder on wheels ska få nytt liv. Författaren Anthony Horowitz har fått uppdraget att arbeta om historien till ett nytt James Bond-äventyr.  James Bonds upphovsman Ian Fleming skrev romanen Murder on wheels på 1950-talet, men berättelsen där Bond jagar ryska agenter och hamnar mitt i ett Formel 1-lopp på Nürnburgring publicerades aldrig. Nu har Flemings dödsbo lämnat över historien till Anthony Horowitz, som tidigare skrivit manus åt bland annat Morden i Midsomer och Foyle´s war, för att han ska kunna använda den som grund för en nytt James Bond-äventyr. Enligt brittiska The Guardian ska berättelsen utspela sig på 1950-talet och såväl Miss Moneypenny som M ska finnas med

Berättelsen börjar i den dödliga Grand Prix världen och ett försök av ryssarna att sabotera ett lopp på Nürburgring, den farligaste banan i Europa. Bond är i förarsätet men händelserna får snabbt en oväntad vändning och tar honom till ett helt annat race med konsekvenser som kan förändra världen.

Anthony Horowitz återskapar Bonds guldålder fylld med fart, fara, starka kvinnor och djävulska skurkar i detta briljanta autentiska äventyr.

Text: Egen, GP samt FSWL
Bild: © 2015 Orion Books

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar