tisdag 11 mars 2014

John Gardner - Seafire

Har kompletterat min samling av Bondböcker igen. Denna gång med John Gardners bok Seafire. Min version av boken är en engelsk så kallad storpocket från 2012, utgiven av Orion Books. Boken är på 288 sidor och har ISBN: 9781409135746.

Seafire gavs ut ursprungligen 1994 och är den 15e boken av 16 som skrivits av John Gardner. 

Handling:
Den brittiska underrättelsetjänsten har genomgått en stor förändring sedan sist. En ny organisation har tillkommit som skall fungera som en "troubleshoting group". Den kallas för "Two Zeros" skall rapportera till en kommitté, bestående av folk från regeringen och de övriga säkerhetsbyråerna (bland annat ingår både M och Bill Tanner). Ledare för denna nya grupp är... James Bond!
Deras första uppdrag blir att skaffa fram bevis mot en av Englands största industrimagnater, Maxwell Tarn och som tros även vara en av världens största vapenhandlare. Two Zeros-gruppens undersökningar leder dock fram till ännu större problem...

Roliga fakta:
• Boken är dedicerad; "For my good friend Richard Osterlind. As much of a Bond fan as I am a fan of his incredible talents".
• Denna bok behandlar mer Bonds nya roll inom underrättelsetjänsten och hans förhållande än själva uppdraget.
• Bond använder sin 9 mm ASP Browning och en Applegate Fairbairn stridskniv och kör sin Saab 9000.
• Som i ett led de senaste böckerna har Gardner nu låtit Bond gå från sin vanliga roll som förförare till att bli en "one-woman man".

Boken utspelar sig i:
Karibien, England, Spanien, Tyskland och Puerto Rico.

Jag köpte boken ny i en butik på Tradera för 40 kr.
Ett kanonpris då den på Adlibris kostar 110 kr!

Bild: Egen
Text: Egen + lånad från Patrik Carlsson


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar