onsdag 12 mars 2014

Raymond Benson - The Union Trilogy

Har utökat samlingen av Bondböcker igen. Denna gång med mina första böcker av författaren Raymond Benson. Det är en antologi med tre av Raymond Bensons James Bond romaner. Den gavs ut 2008 och samlingen heter "The Union Trilogy".

Den består av High time to kill (1999), Doubleshot (2000) och Never Dream Of Dying (2001), plus, som en bonus, den kompletta oklippta versionen av novellen Blast From the Past (1997). Blast From the Past publicerades första gången 1997 i januarinumret av Playboy i en nedkortad version. Hela "directors cut" versionen publicerades sedan på både italienska och franska och nu alltså för första gången på engelska.

Boken är på hela 864 sidor det är en engelsk häftad bok med ISBN 9781605980072.

Jag köpte den på Adlibris för 128 kr. Ett kanonpris om du frågar mig!  :)


High time to kill
Brottsorganisationen The Union börjar dyka upp mer och mer i alla möjliga sammanhang och då det visar sig att de ligger bakom stölden av en revulotionerande topphemlig uppfinning, Skin 17, från en brittisk militäranläggning skickar M iväg James Bond för att återfinna det. Jakten leder Bond till en bergsbestigning på världens tredje högsta berg, Kangchenjunga.

Roliga fakta:
• James Bond använder sig både av sin gamla Walter PPK som sin nya P99.
• Han kör sin Bentley Turbo R och Q-branch's Jaguar XK8.
• Felix använder det vapen som Gardner utrustade Bond med i sina böcker, en ASP.

Boken utspelar sig i: Bahamas, England, Belgien, Nepal samt lite i Marocko.


Doubleshot
Efter sitt svidande nederlag (se "High Time To Kill") börjar The Union planera sin hämnd mot Storbrittanien, SIS och James Bond. De kommer upp med en plan som kommer att skaka om Storbrittanien som en politisk stormakt och samtidigt ge 007 skulden. Bond själv lider just för tillfället av både fysiska och psykiska sviter efter förra uppdraget. Han ser syner och dubbelt, vilket gör honom ett relativt "lätt" byte för The Union...

Roliga fakta:
• James Bond använder sig både av sin gamla Walter PPK som den nya varianten av P99 (som har en grövre kalibrer jämfört med den tidigare P99 - .40 mot 9mm). Han har även sin Sykes Fairbairn kommandokniv.
• Raymond Bensons förslag till titeln av denna bok var "Doppleganger". En annan titel han funderade på var "Reflections In A Broken Glass".
•  Playboy hade ett utdrag från boken i deras juni-upplaga år 2000.

Boken utspelar sig i: Gibraltar, England, Marocko samt Spanien.


Never Dream Of Dying
Ett krig har brutit upp mellan världens säkerhetstjänster och The Union. Bond är på jakt efter dess ledare, den mystiske Le Gérant och hans jakt för honom bland annat till en filminspelning, skådespelerskor och till och med filmfestivalen i Cannes. Även en del gamla vänner hinner dyka upp för att hjälpa honom.

Roliga fakta:
• Bond använder sig både av sin gamla Walter PPK som den nya P99. Han använder även Walter's Tactical Knifes.
• Han kör sin gamla Aston Martin DB5:a samt en hyrd Renault Mégane.
• Detta är den tredje och sista delen i Bensons serie om brottsorganisation The Union.

Boken utspelar sig i: Frankrike, England, Monaco samt lite i USA och Kurilöarna (mellan Japan och Ryssland).

Bild: Egen
Text: Egen + lånad med kärlek från Patrik Carlsson samt Anders Frejdh 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar