tisdag 30 september 2014

Fleming - The Man Who Would Be Bond (BBC) (Miniserie)

Hans namn var Fleming. Ian Fleming. Mannen som skapade agent 007, James Bond. Och vars eget liv i efterkrigstidens London var minst lika spännande, händelserikt och fullt av kvinnor, martini (shaken not stirred, så klart) och sång. Dominic Cooper och Lara Pulver spelar huvudrollerna i miniserien i fyra delar om Ian Fleming, mannen bakom myten Bond. Fullspäckad med lust, romantik, humor, spänning och explosiv action, det här är historien om mannen vars eget liv och äventyr låg till grund för berättelserna om en av vår tids mest välkända agenter. Miniserien består av fyra delar och är en samproduktion mellan BBC America och Sky Atlantic.

Huvudrollen spelas av Dominic Cooper. Han är född den 2 juni 1978 i Greenwich, London. Cooper är en brittisk skådespelare som fram föra llt för den stora massan är känd för att ha medverkat i filmen Mamma Mia! från 2008. Men han har på senare år även gjort roller i Need for Speed (2014), Abraham Lincoln - Vampire Hunter (2012) samt Captain America: The First Avenger (2011).

Inköpt
Jag köpte faktiskt denna DVD-box på Tradera, nu i september 2014. Priset var oslagbara 6 kr (+28 kr i frakt). Blir inte billigare än så! Den kostar tex 199 kr på Discshop och 149 kr på Ginza! ;)

Fakta
Releas: 2014-09-03
Speltid: 2 tim 56 min
Språk: Engelska
Ljud: Dolby Digital 5.1 Surround
Text: Svenska, Danska, Finska, Norska
Bild: 16:9 Anamorphic Widescreen, 1.77:1



Nöjesguiden
Få författare är lika förknippade med sina romanfigurer som Ian Fleming är med James Bond. Fonden för miniserien är Ian Flemings förflutna som hemlig agent för den brittiska säkerhetstjänsten under andra världskriget. Flemings agenthistoria är förstås en viktig komponent i hans mytbildning och varför han blev så tätt sammankopplad med den betydligt kyligare 007. För att skilja på de två får vi se ett par scener där Fleming gör Bond-typiska saker – utan framgång. Som när han skidar utför ett berg och faceplantar i en snödriva. Eller när han beställer en dry martini, skakad men inte rörd, men får en flasköl. Ian Fleming framstår som James Bonds tråkigare och klumpigare lillebror som verkar i en agentvärld fylld av byråkratisk tristess snarare än exotiskt våld.


Text: Egen samt saxat från Nöjesguiden
Bild 1: Egen
Bild 2: Publicity photo ©BBC

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar