fredag 16 maj 2014

Seriealbum - Dödligt dubbelspel

I kategorin serie/seriealbum har turen nu kommit till albumet "Dödligt Dubbelspel". Albumet är ett av totalt 7 st album som utkom mellan åren 1981 och 1989. Och det är det tredje albumet som jag gör ett inlägg om. Jag har sedan tidigare beskrivit albumen "Ur dödlig synvinkel" samt "Octopussy". "Dödligt Dubbelspel" och "Sista paret ut" var specialtecknade äventyr medan övriga album var baserade på filmerna med samma namn.

"Dödligt dubbelspel" är ett rafflande serieäventyr på 48 färgsidor i ett limmat seriealbum. Albumet publicerades 1984 av Semic. Det är ett svenskt specialtecknat actionladdat 007 äventyr med extra filmbilder i färg. Albumet har ISSN 0281-8493 och det såldes av Jultidningsförlaget.

När det gäller just mitt exemplar av tidningen så är det väldigt många år sedan den införskaffades. Det gör att det är omöjligt att komma ihåg hur mycket jag betalade för detta album. Minns tyvärr heller inte var jag köpte den någonstans.

Albumet är tecknat av Juan Sarompas (född på Malaga 1943). 1970 publicerade han humorserien “Pepe, el Cámara” i ‘El Cuco’, bilaga till dagstidningen ‘Pueblo’ i Madrid. Han är mest känd för sina arbeten för utländska publikationer genom agenturer typ ‘Comicon’. På 1970-talet var han och Josep Gual illustratörer på serien 'Thomas, der Trommler', en serie skriven av Peter Wiechmann för den tyska tidskriften ‘Yps’. I början av 1980-talet tecknade han “Tex et Mex” för ‘Spirou’. Han var en av huvudtecknarna för “James Bond”-serien hos ‘Semic' på 1980-talet. Sarompas avled 1999 i Spanien.

Text: Egen + faktatext om Sarompas lånad från Björn Harnby (harnby.com)
Bild 1: From Sweden With Love (jamesbond007.se)
Bild 2: Björn Harnby (harnby.com)
Bild 3: Björn Harnby (harnby.com



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar