torsdag 30 april 2015

Corgi ICON - James Bond (svart Moore)

Fick i vintras kontakt med en trevlig kille uppe Stockholmstrakten. Vi sågs på Bond-helgen men jag kände faktiskt till honom innan dess. Hur som haver så började vi snacka via Messenger & Facebook och det självklara samtalsämnet blev James Bond. Framförallt samlandet av James Bond-prylar. Hans samling går inte att jämföra med min då hans är gigantisk, men att ha någon att diskutera olika samlarföremål med kändes gött. Han säljer också av delar av sin samling efter många år i förråd, vad jag förstår. Så jag passae på att köpa lite saker av honom. Totalt sett köpte jag 4 st Corgi ICON figurer samt en ljudbok på gammalt hederligt kassettband. Och detta inlägg handlar om den första av de fyra figurer jag köpte av honom, James Bond, den svarta Roger Moore. Figuren kom i sin originalbox och den var även inpackad i sitt orginal emballage i form av skumgummi.

Inköpt
Köpte den som sagt av en kompis i Bond-samlar-världen. Jag betalade 30 pund för den, vilket översatt i svenska pengar blir 390 kr. Som jag sagt många gånger förut så kostar figurerna mellan 200 kr och 800 kr. Men på senare tid har jag märkt av en ökning i värde och har därför ökat summan ända upp till 1200 kr för den dyraste. Då räknar jag självklart inte med de två "vita" figurerna då deras prislappar är en historia i sig. Dessutom så är det svårt att få någon figur för under 250 kr just nu. Men om vi tittar på den här figuren så så låg det gamla riktpriset på mellan 300 kr och 360 kr. Men ser man till de senaste försäljningarna på Ebay så har denna figur sålts för från 260 kr och upp till 510 kr. Så jag skulle tippa att just denna figur snittar runt 350-450 kr. Till detta får man sedan plussa på kostnaden för frakt till Sverige. Vilket jag inte behövde tänka på denna gång. Så totalt sett var priser bra. Verkligen inget superpris men heller inget överpris, utan listpris. Helt OK samlare emellan. 

Fakta
Corgi ICON James Bond Figurer.
Det gjordes 19 st olika figurer + 2 st exklusiva.
Dessa lanserade 1998 och är i skala 1:24 & ca 8 cm höga.
Samtliga figurer är handmålade.

Just denna figuren (James Bond) är nummer F04041 och jag är nu som sagt uppe i totalt ca 16 stycken av dessa underbara samlarfigurer. Jag har sedan tidigare gjort klart en inlägg med en sammanfattning av Corgi ICON som jag kommer uppdatera med info om de nya figurerna när tillfälle ges.


Text: Egen
Bild: Egen

tisdag 28 april 2015

Min seriesamling (skickgradering)

Det jag nu har gjort är att jag har gått igenom alla mina Bond-tidningar och bedömt skicket. Jag har sedan upprättat listor i två kategorier. Den första är över de tidningar som är i riktigt dåligt skick. Den andra är över de tidningar som har små brister. Jag har ingen ambition om att alla mina tidningar skall vara i toppskick, men jag tycker att skickat skall vara bra. Så vad passar bättre in nu än att vi går igenom skalan av skickgradering: 

Near Mint    (NM)
Very Fine     (VF)
Fine             (FN)
Very Good  (VG)
Good           (GD)

För mer info om just skickgradering så rekommenderar jag följande siter: nearmint.se & seriesam.com Just det där med skickgradering kan vara en djungel och att man måste komma ihåg att skicket på en tidning kan självklart bedömas olika från person till person. Men nu för tiden när jag köper tidningar så håller jag mig enbart till de två högsta graderingarna. Det är oftast VF tidningar som köps och säljs.

Now you know!


Text: Egen
Bild: Google

söndag 26 april 2015

Car Collection #068 Lotus Esprit Turbo

Efter besöket på Nostalgimässan så utökades som sagt samlingen med några nya bilar, byggda som underbara små diorama, från serien "James Bond Car Collection" (skala 1:43). Denna gång handlar det faktiskt än en gång om en bil från en av mina favoritfilmer, nämligen bilen Lotus Esprit Turbo från filmen For Your Eyes Only (Ur Dödlig Synvinkel på svenska). Filmen hade premiär på bio 1981 och det var Roger Moores 5:e film i rollen som James Bond och den totalt 12:e filmen i den officiella Bond-serien. Som ni säkert har förstår vid det här laget så har jag nöjt mig med att köpa bilar från filmer jag gillar. Måste börja någonstans! :)

Inköpt
Den köptes som sagt av mig på Nostalgimässan och jag betalade 107 kr. Priserna på nätet ligger som standard på mellan 125 kr och och 180 kr plus frakt. Men jag har även sett bilar gå för så lite som 75 kr och ända upp till 250. Så priserna varierar stort. Men mitt pris på 107 kr är bra, med tanke på att jag slipper frakten som normalt ligger på 55 kr för en bil. Så allt under 120 kr per bil tycker jag är OK när man köper den på till exempel en mässa. 

Info
Nummer i serien: 68
Bil: Lotus Esprit Turbo
Film: For Your Eyes Only
Scen: "Just before its self-destruct system goes off, forcing Bond to use Melina Havelock's 2CV."

Bild: Egen
Text: Egen

fredag 24 april 2015

MI6 Confidential #29

En solig dag i Mars kom så äntligen det första numret, nummer 29 av MI6 Confidential med Posten. Jag blev glad över att tidningen var packad mycket enkelt fast med bra emballage. Den ultimata kombon! Trots en stressig dag så lyckades jag hitta tiden att gå ut och sätta mig på altanen med en kopp kaffe och bläddra igenom tidningen. Och senare på kvällen (när ungarna somnat) fick jag möjlighet att läsa mer noggrant. 

Jag är glad över beslutet att prenumerera. Tidningen känns stabil och den känns påkostad och riktigt bra gjord!


Bild: Egen
Text: Egen

onsdag 22 april 2015

Car Collection #014 Aston Martin V8 Vantage

Efter besöket på Nostalgimässan så utökades som sagt samlingen med några nya bilar, byggda som underbara små diorama, från serien "James Bond Car Collection" (skala 1:43). Denna gång handlar det också om en bil från en av mina favoritfilmer, nämligen bilen Aston Martin V8 Vantage från filmen "The Living Daylights" (Iskallt Uppdrag på svenska). Filmen utkom som bekant 1987 och det var den första med Timothy Dalton i huvudrollen som vår kära agent 007 och den 15:e filmen i den officiella James Bond-serien. 

Inköpt
Den köptes som sagt av mig på Nostalgimässan och jag betalade 107 kr. Priserna på nätet ligger som standard på mellan 125 kr och och 180 kr plus frakt. Men jag har även sett bilar gå för så lite som 75 kr och ända upp till 250. Så priserna varierar stort. Men mitt pris på 107 kr är bra, med tanke på att jag slipper frakten som normalt ligger på 55 kr för en bil. Så allt under 120 kr per bil tycker jag är OK när man köper den på till exempel en mässa. 

Info
Nummer i serien: 14
Bil: Aston Martin V8 Vantage
Film: The Living Daylights
Scen: "Ice lake. Ski out-riggers and Q-branch weapons; eluding the Soviet military and the Police in the Lada 1500s."


Bild: Egen
Text: Egen

måndag 20 april 2015

Skickuppgradering av Serietidningar

Städade lite i min samling i helgen för någon vecka sedan och blev lite överraskad när jag hittade en hel påse full med serietidningar om vår kära agent 007. Hade helt glömt bort att jag ropade hem en auktion i november med tidningar i riktigt bra kvalitet. Det är 10 st utvalda nummer från åren 1986 till 1989 och säljaren är Seriesam vilket borgar för riktigt fin kvalitet. När rubriken på auktionen dessutom är: "Lyxsamling med olästa arkivexemplar NM" så blir man ju inte mindre glad direkt!

Inköpt
Jag vann auktionen på Tradera i November 2014 och jag betalade 182 kr inklusive frakt och extra bra emballage.Delar vi den summan med antal tidningar så får vi styckpriset 18 kr. Vilket är helt galet billigt för serietidningar i det skicket!


Text: Egen
Bild: Egen

lördag 18 april 2015

Bond i media - SVT Arne Dahl: Himmelsöga 12/4

Har följt serien om A-gruppen skriven av Arne Dahl nu i två säsonger. Blev glad när det poppade upp en Bond-referens i förra avsnittet. Boken Dr No av Ian Fleming räcks över som en gåva från en karaktär i serien till en annan. De talar även om både Bond och Fleming en liten stund. Ingen lång stund, men tillräckligt för att jag skall le lite för mig själv hemma i TVsoffan.

Arne Dahl: Himmelsöga
Genom ett juldekorerat Stockholm stapplar en halvnaken och misshandlad kvinna. Spåren leder polisen till ett lager med illegala medicinska preparat som kan kopplas till den internationella smuggelorganisationen Maximus. Enligt Interpol finns organisationens huvudman sannolikt i Sverige och A-gruppens uppdrag blir att finna honom. Utredningen kantas av ett antal bisarra upptäckter när en rad kvinnor hittas misshandlade och mördade. Det offren har gemensamt är att de hittas med vita örngott över sina huvuden. Svenskt kriminaldrama från 2015 i regi av Lisa Farzaneh.

Första delen av Himmelsöga visades söndagen den 12 april klockan 21 i SVT1 och i SVT Play. Spola fram till 8:20 så hittar du sekvensen. Lyckas inte infoga videon direkt här i bloggen, så ni får klicka på länken här nedanför.

Länk till SVT Play


Text: Egen & SVT
Bild 1: SVT
Bild 2: SVT
Bild 3: SVT
Bild 4: SVT





torsdag 16 april 2015

Bond i media - SVT Kobra 7/4

Tänkte kalla detta inlägget för Bond i populärkultur. Osäker på om det är rätt benämning, men vem bryr sig. Det är min blogg.

Blir altid glad när det är med en Bond-referens på TV eller när någon av skaparna eller skådespelarna är med på TV eller film. Denna gång är det SVTs program Kobra som har ett inslag om Hoyte Van Hoytema, ansvarig för fotot i nya SPECTRE mm. Spola fram till 15:00 så hittar ni det direkt. Klippet finns bara tillgängligt till den 11 juni.

Kobra del 5 av 10
Stjärnan bakom stjärnan. Det pratas ofta om det ensamma geniet - men finns de i verkligheten? Föreställningen om författaren, regissören, konstnären som står ensam med sitt verk är kanske vår ihärdigaste kulturmyt. Kobra träffar stjärnorna bakom stjärnorna. I Los Angeles följer vi stylisten Bea Åkerlund som arbetar med Madonna och i London träffar vi Hoyte Van Hoytema - filmfotografen från Holland, som via Polen och Sverige just avslutat Interstellar och nu filmar nya Bond-filmen. Programledare: Kristofer Lundström.

Text: Egen & SVT
Bild 1: SVT
Bild 2: SVT


onsdag 15 april 2015

Shell Cars - BMW Z3 Roadster

I oktober 2008 så lanserade bensinbolaget Shell en egen lite serie med James Bond bilar. Serien bestod av totalt 5 st bilar och dessa lanserades, så vitt jag vet, först i Malaysia. Månaden efter (november) kom bilarna även till England och troligtvis resten av Europa med. Men tyvärr har jag inte fått det bekräftat att de såldes även i Sverige.

Serien består av:
Aston Martin DB5 (Goldfinger)
Aston Martin DBS (Quantum of Solace)
BMW Z3 Roadster (Goldeneye)
Lotus Esprit (The Spy Who Loved Me)
Sunbeam Alpine 5 (Dr No) 

Min bil
Detta inlägg är tillägnat den första av mina fyra inköpta, BMW Z3 Roadster från Goldeneye (1995). För övrigt den första Bondfilm jag såg på bio och i min mening den bästa filmen som Brosnan gjorde.
Skicket på bilen är kanon. Den har till och med kvar original emballaget / plasten. Men det är tyvärr ganska mkt klister rester på plasten. Antar att det suttit prislappar där. Vore gött å få bort detta klister, men tills vidare får det sitta. 

Inköpt
Jag köpte 4 av dessa bilar nu på Nostalgimässan. Priset var satt till 50 kr styck. Det satt en prislapp på där det stod 80 kr överstruket och istället stod det 50 kr. Men så fort jag frågade säljaren om priset stämde så prutade han på sitt eget pris och erbjöd mig alla fyra bilarna för 150 kr. Det är inte jätteofta jag ser dessa till försäljning, men de gånger jag har sett dem så har priset legat på mellan 50 kr och 80 kr. Kommer även ihåg att jag såg en Tradera annons där de kostade 125 kr/st. Den gubben var ute och cyklade prismässigt enligt min mening...

Mitt pris blev alltså 37 kr/st. Ett bra pris tycker jag allt. Skicket på boxen är helt OK. Kanske lite mycket rester av gammalt klister.


Bild 1: Egen
Bild 2: Google
Text: Egen

tisdag 14 april 2015

Corgi ICON - Miss Moneypenny

En av de 3 säljare jag köpte saker av på Nostalgimässan var samma kille som jag köpte figurer av även i höstas. Och då dessa figurer är ett av mina fokusområden just nu inom mitt samlande, så valde jag att köpa 2 figurer av honom. Jag tycker fortfarande att dessa figurer är ganska sköna. Har redan gjort ett separat inlägg om den första figuren och här kommer det ett om den andra figuren jag köpte av honom.

Den gång handlar det om den härliga Miss Moneypenny. Hon blir den 16:e figuren i min samling och som jag skrev sist så har det fyllts på en del under de senaste månaderna och inlägg om dessa kommer när jag hittar tiden för det. Figuren kom i sin originalbox och den var även inpackad i sitt original emballage i form av skumgummi.

Inköpt
Köpte den som sagt på Nostalgimässan och jag betalade enbart 450 kr för figuren. Som jag sagt många gånger förut så kostar figurerna i regel mellan 200 kr och 800 kr. Men på senare tid tycker jag att jag har märkt av en ökning i värde och har därför varit beredd på att öka snittpriset lite. Då räknar jag självklart inte med de två "vita" figurerna då deras prislappar är en historia i sig. Dessutom så är det svårt att få någon figur för under 250 kr just nu. Men om vi ser till den jag köpte (Miss Moneypenny) så låg det gamla riktpriset på mellan 720 kr och 1200 kr. Men ser man till de senaste försäljningarna på Ebay så har figuren (under detta året) sålts för £54 samt £78. Översatt i svenska pengar blir det försäljningar på 700 kr samt 1015 kr. Så prisbilden på denna figur känns stabil. Priset verkar inte ha rört sig varken upp eller ner senaste året. Om vi säger att snittpriset då blir 850 kr och väger in att jag betalade enbart 450 kr för min, så blir man ju ganska glad!

Fakta
Corgi ICON James Bond Figurer.
Det gjordes 19 st olika figurer + 2 st exklusiva.
Dessa lanserade 1998 och är i skala 1:24 & ca 8 cm höga.
Samtliga figurer är handmålade.

Just denna figuren (Moneypenny) är nummer F04201 och jag är nu som sagt uppe i totalt 16 av dessa underbara samlarfigurer nu. Jag har sedan tidigare gjort klart en inlägg med en sammanfattning av Corgi ICON som jag kommer uppdatera med info om de nya figurerna när tillfälle ges.


Text: Egen
Bild: Egen

söndag 12 april 2015

Car Collection #078 Mercedes-Benz 220S

Efter besöket på Nostalgimässan så utökades som sagt samlingen med några nya bilar, byggda som underbara små diorama, från serien "James Bond Car Collection" (skala 1:43). Denna gång handlar det om en av bilarna från vad som nog måste beskrivas som min favorit, om man nu får lov att ha en sådan. För jag brukar alltid säga att jag inte har favoriter, utan att jag gillar fenomenet James Bond, som helhet. Men det är klart, man kan ju tycka mer eller mindre bra om saker. Jag pratar alltså om filmen "I hennes majestäts hemliga tjänst" (originaltitel: On Her Majesty's Secret Service). Filmen utkom som bekant 1969 och det är den sjätte James Bond-filmen, och den enda med George Lazenby i huvudrollen. Och denna gång är det "skurkarnas" bil som porträtteras. Det är en Mercedes-Benz 220S.

Den köptes som sagt av mig på Nostalgimässan och jag betalade 107 kr.
 Priserna på nätet ligger som standard på mellan 125 kr och och 200 kr plus frakt.

Info
Nummer: 78
Bil: Mercedes-Benz 220S
Film: On Her Majesty's Secret Service
Scen: "As Irma Bunt and her henchman hunt Bond down in the Mercury Cougar"


Bild: Egen
Text: Egen

fredag 10 april 2015

MI6 Confidential

Mitt intresse för James Bond-tidningar har nog alltid funnits där skulle jag tro. Men för en sån som mig, som gillar den tryckta tidningen att bläddra i, så är dessa tider ganska dystra, för allt mer publicering sker på internet. Jag kommer ihåg förr i tiden när det egentligen enda källan till information var "BOX 007", de där mittensidorna i serietidningen Agent 007 som lästes febrilt under tidigt 90-tal! Haha! 

Men det finns publikationer som går emot strömmen och dessa skall premieras ordentligt tycket jag. Som ett led i min strävan efter bra och fina tidningar att både läsa och äga så har jag valt att börja prenumerera på MI6 Confidential. Detta är ett så kallat "Fanzine" eller Fan magazine, vilket innebär att tidningen inte är officiellt utgiven utan att den görs av personer som brinner för ämnet Bond. Tidningen startade 2007 och för att citera skaparna själva: "MI6 Confidential is the full-colour part works magazine celebrating the world of James Bond 007 on screen and in print. Each issue is packed with rarely seen photography, fascinating features and exclusive interviews with the biggest names from in front and behind the cameras."

Jag gjorde min inbetalning i förväg i slutet av december och satt sedan och väntade med spänning på att min "2015 season preorder package" skulle registreras. Som bekräftelse på att min prenumeration blivit registrerad så skickades det hem ett vykort till mig. Ett vykort med underbar artwork i andan an Thunderball som du ser här uppe till höger. I mitt "preorder package" så ingick:

- Få tidningen levererad i brevlådan under 2015 (#29, #30, #31, #32 & #33)
- Betala för 4 nummer men få alla 5
- Få "priority shipping" vilket ger express-leverans för all nummer så fort de släpps
- Garanterad en kopia av tidningen, då lösnummer ofta säljer slut

Nu väntar mycket spännande läsning framöver! Tänkte också slänga med lite länkar om nu någon mer än jag (mot all förmodan) skulle läsa denna blogg. Vi börjat med länken till hemsidan för MI6 Confidential. Men tänkte även länka till deras hemsida MI6 HQ där jag ofta läser artiklar samt hämtar fakta.


Bild: MI6-HQ
Text: Egen samt

onsdag 8 april 2015

Car Collection #090 Acrostar mini-jet

Efter besöket på Nostalgimässan så utökades samlingen som jag skrev i de två tidigare inläggen, med några nya bilar, byggda som underbara små diorama, från James Bond Car Collection (skala 1:43). Denna gång handlar det om bilen från en av de filmer jag som ung nog såg flest gånger på VHS, nämligen bilen (eller snarare flygplanet) Acrostar mini-jet från filmen "Octopussy". Filmen utkom som bekant 1983 och det är den 13e James Bond-filmen i ordningen och det är den sjätte filmen där vi ser Sir Roger Moore i huvudrollen.

Den köptes som sagt av mig på Nostalgimässan och jag betalade 107 kr. Priserna på nätet ligger som standard på mellan 125 kr och och 200 kr plus frakt.

Info
Nummer i serien: 90
Bil: Acrostar mini-jet
Film: Octopussy
Scen: "Tall case. - Bond infiltrates a military base then escapes after destroying it"


Bild: Egen
Text: Egen

tisdag 7 april 2015

Car Collection #011 Aston Martin DB5

Efter besöket på Nostalgimässan så utökades som sagt samlingen med några nya bilar, byggda som underbara små diorama, från serien "James Bond Car Collection" (skala 1:43). Denna gång handlar det om bilen från en av mina favoritfilmer, nämligen bilen Aston Martin BD5 från filmen "Åskbollen" (originaltitel: Thunderball). Filmen utkom som bekant 1965 och det är den fjärde James Bond-filmen, och den har originalet, Sean Connery i huvudrollen.

Inköpt
Den köptes som sagt av mig på Nostalgimässan och jag betalade 107 kr. Priserna på nätet ligger som standard på mellan 125 kr och och 200 kr plus frakt.

Info
Nummer i serien: 11
Bil: Aston Martin DB5
Film: Thunderball
Scen: "At the French chateau of Colonel Jacques Bouvar; with water cannon and bulletproof shield."


Bild: Egen
Text: Egen

måndag 6 april 2015

Corgi ICON - James Bond (svart Connery)

En av de 3 säljare jag köpte saker av på Nostalgimässan var samma kille som jag köpte figurer av även i höstas. Och då dessa figurer är ett av mina fokusområden just nu inom mitt samlande, så valde jag att köpa 2 figurer av honom. Jag tycker fortfarande att dessa figurer är ganska sköna. Kommer göra separata inlägg om de två figurer jag köpte och här kommer det första.

Den första figuren jag köpte denna gång, var själva James Bond från filmen Dr No. Här är det alltså själva originalet, Sean Connery som gestaltar vår kära hemliga agent. James Bond (svart Sean Connery) blev den 15 figuren i min samling. Som ni förstår så har jag köpt på mig några sedan det sista inlägget om Mary Goodnight, som var den 8:e figuren i min samling. Den har alltså växt ytterligare sedan dess, men dessa figurer har jag inte hunnit skriva om ännu, men inlägg om dessa kommer självklart framöver. Figuren kom i sin originalbox men saknade det klassiska emballaget av skumgummi. Det som däremot gladde mig lite var att detta är min första figur som kom i vad jag kallar tall-box. Det följer alltså med en typ av papp-pidestal att ställa figuren på. Har ingen aning om detta är standard för alla av just denna figuren eller om det är något ovanligt med den. Det var jag ta reda på någon annan gång, när jag har "tid"! ;)

Inköpt
Köpte den som sagt på Nostalgimässan och jag betalade enbart 350 kr för figuren. Som jag sagt många gånger förut så kostar figurerna mellan 200 kr och 800 kr. Men på senare tid har jag märkt av en ökning i värde och har därför ökat summan ända upp till 1200 kr för den dyraste. Då räknar jag självklart inte med de två "vita" figurerna då deras prislappar är en historia i sig. Dessutom så är det svårt att få någon figur för under 250 kr. Men om vi ser till den jag köpte (svart Sean Connery) så låg det gamla riktpriset på mellan 360 kr och 720 kr. Men ser man till de senaste försäljningarna så har denna figur sålts för hela 870 kr. Så jag skulle tippa att just denna figur snittar runt 600-700 kr. Och då blir man ju ganska glad när jag bara betalade 350 kr för min!

Fakta
Corgi ICON James Bond Figurer.
Det gjordes 19 st olika figurer + 2 st exklusiva.
Dessa lanserade 1998 och är i skala 1:24 & ca 8 cm höga.
Samtliga figurer är handmålade.

Just denna figuren (James Bond) är nummer F04011 och jag är nu som sagt uppe i totalt 15 av dessa underbara samlarfigurer. Jag har sedan tidigare gjort klart en inlägg med en sammanfattning av Corgi ICON som jag kommer uppdatera med info om de nya figurerna när tillfälle ges.

Text: Egen
Bild 1: Egen
Bild 2: Egen

lördag 4 april 2015

Agent 007 - Serietidningen (skickuppgradering)

Här kommer en uppdatering av mitt inlägg om skickuppgradering av mina serietidningar, som jag skrev den 25 september förra året. Jag har sedan en lång tid tillbaka en komplett samling med serietidningen om vår älskade agent 007. Och under de senaste månaderna så har jag försökt att fokusera lite på att byta ut de nummer som är i sämst skick, en så kallad skickuppgradering helt enkelt.

Jag har delat in det i två grupper. Först den gruppen där skicket är ganska risigt, det är dessa jag letar efter först och främst. Men jag gjorde även en andra grupp, där jag listar en hel del nummer, som egentligen inte är i dåligt skick, utan där det kanske saknas en klamma i ryggen, eller att ryggen är tejpad, eller att tidningen är "rullad" etc. Dessa tidningar behövs också bytas ut mot nya i bättre skick, men det är inte riktigt lika viktigt. Fortsättning följer! :)


Dåligt skick
1966 nr 1, mkt trasig framsida
Nummer 42, reva i rygg
Nummer 43, reva i rygg & kladd på framsidan
1986 nr 2,
1988 nr 11,

Mindre kladd, tejp, revor mm
1965, nr 3
1966, nr 2
1967, nr 1
1967, nr 3
1968, nr 7
1972, nr 18
21
24,
26, tejpad rygg
27, tejpad rygg
28, tejpad
29, reva i rygg
30, tejpad rygg
32, tejpad rygg
33, reva i rygg
35, kladd & vattenskadad framsida
36, tejpad rygg
37, tejpad rygg
38, reva i rygg & reva fram
39, reva i rygg
1989 nr 2, vattenskadad framsida
1989 nr 3, tejpad framsida (+rullad rygg ex2) Dublett
1989 nr 9, rullad rygg
1990 nr 11, minimal fuktskada fram
1992 nr 3, rullad rygg & reva i rygg

Text: Egen
Bild: SerieWiki

fredag 3 april 2015

Nostalgimässan - Våren 2015

I söndags (den 29 mars) var det dags för mig och äldsta sonen, nu 4,5 år gammal, att besöka Nostalgimässan för andra gången i ordningen. Fösta gången vi var där var i höstas (klicka för att läsa mer). Denna gång var mässan tillbaka i Eriksbergshallen på Hisingen (Sveriges 5e största ö) i Göteborg.

Eriksbergshallen som förr inrymde Eriksbergsvarvets mekaniska verkstad ligger alldeles intill Quality Hotel 11 med utsikt över älven på Göteborgs Norra Älvstrand. En lokal med traditioner och atmosfär, som idag är en modern evenemangshall med plats för upp till 2000 personer. 3000 kvadratmeter golvyta och 15 meter upp till järnbalkarna i taket innebär flexibilitet och näst intill obegränsade möjligheter. Vill du inte utnyttja hela Eriksbergshallen, kan lokalen enkelt delas av i mindre sektioner. Det finns 3 sektionerbara delar, södra- mittersta- samt norra delen.

Vi kom dit vid 11 tiden och stannade ungefär i 2 timmar skulle jag tro. Under den tiden han vi gå runt och spana ett varv och ta en fika. Efter det gick vi ett varv till och denna gång stannade vi för att försöka köpa några saker, till bra priser givetvis. Om inte priset är rätt så köper jag det inte. Som jag skrivit om förut så måste man dels begränsa sitt samlande men även se till att bara köpa saker om piset är rätt. Annars hade man ju bara kunnat spendera typ 200 000 på Ebay direkt och på så sätt få en massa saker till samlingen. Men var ligger tjusningen i det? Ingenstans, blir svaret. Tjusningen ligger i jakten och framförallt jakten efter objekt med rätt priser!Och priserna på mässan var blandade måste jag nog säga. Vissa saker var enligt min mening galet högt prissatta, medans andra saker såldes för en väldigt human peng. Sen är det ju också så att det i nästan alla lägen går att förhandla om priset. Pruta helt enkel. Detta är (ganska självklart) lättare om man köper många objekt av samma säljare. Det är då du får ett bra förhandlingsläge.

Och vad inhandlades nu då? Jo när vi summerade dagen så hade jag köpt 2 nya Corgi ICON figurer, 4 st Bondbilar i Shells-serie samt 7 st Bondbilar i den stora officiella James Bond Car Collection. Alla dessa nya fina bidrag till samlingen kommer som enskillda inlägg innom kort. 

Vilka andra objekt med Bond-anknytning såg vi då? Jo framförallt så var det olika typer av bilar. Olika bilar från olika serier av Bond-bilar. Men såg också mobiltelefoner i originalkartong med Bond på framsidan samt en del DVD-filmer. Många säljare hade de gamla bilarna (60-70 tal) på sina bord, men de var som regel utan karton och framförallt så var skicket riktigt dåligt. Hade jag velat så hade jag kunnat köpa fler objekt, för det var faktiskt en del fina objekt till ett "OK" pris, om man så säger. Varken dyrt eller billigt. Men pengar växer inte på träd så jag fick prioritera. 

Nästa mässa är lagd till söndagen den 27 september 2015. Så till hösten blir det ett nytt besök. Även den gången tror jag det blir Eriksbergshallen som kommer användas. I alla fall enligt deras hemsida. Jag slänger in en länk till deras hemsida här samt en länk till deras Facebook här. Mycket nöje!


Bild 1: Google
Bild 2: Nostalgimässan
Text: Egen & Quality Hotel 11