måndag 18 maj 2015

Shell Cars - Sunbeam Alpine

I oktober 2008 så lanserade bensinbolaget Shell en egen lite serie med James Bond bilar. Serien bestod av totalt 5 st bilar och dessa lanserades, så vitt jag vet, först i Malaysia. Månaden efter (november) kom bilarna även till England och troligtvis resten av Europa med. Men tyvärr har jag inte fått det bekräftat att de såldes även i Sverige.

Serien består av:
Aston Martin DB5 (Goldfinger)
Aston Martin DBS (Quantum of Solace)
BMW Z3 Roadster (Goldeneye)
Lotus Esprit (The Spy Who Loved Me)
Sunbeam Alpine 5 (Dr No) 

Min bil
Detta inlägg är tillägnat den tredje av mina fyra inköpta bilar i denna Shell-edition, Sunbeam Alpine 5 hämtad ur filmen Dr No (Agent 007 med rätt att döda) från 1962. Just den här filmen har en speciell plats i mitt hjärta. Det är den första i serien och scenen vid spelbordet på casinot i början, när Connery yttrar sin klassiska replik: "Bond, James Bond" är galet bra! Jag får rysningar varje gång!

Skicket på bilen är kanon. Den har till och med kvar original emballaget / plasten. Men det är tyvärr ganska mkt klister rester på plasten. Antar att det suttit prislappar där. Vore gött å få bort detta klister, men tills vidare får det sitta. 

Inköpt
Jag köpte 4 av dessa bilar nu på Nostalgimässan. Priset var satt till 50 kr styck. Det satt en prislapp på där det stod 80 kr överstruket och istället stod det 50 kr. Men så fort jag frågade säljaren om priset stämde så prutade han på sitt eget pris och erbjöd mig alla fyra bilarna för 150 kr. Det är inte jätteofta jag ser dessa till försäljning, men de gånger jag har sett dem så har priset legat på mellan 50 kr och 80 kr. Kommer även ihåg att jag såg en Tradera annons där de kostade 125 kr/st. Den gubben var ute och cyklade prismässigt enligt min mening...

Mitt pris blev alltså 37 kr/st. Ett bra pris tycker jag allt. Skicket på boxen är helt OK. Kanske lite mycket rester av gammalt klister.


Bild 1: Egen
Bild 2: Google
Text: Egen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar